It's Playtime

Flatcoated Retrievers

Plannen

Geboren op 6 november 2023
Norwegian Rose Optiums Canis (Rosie) & Gilian's Choice Just Amazing (Kiron) - Oostenrijk
10 gezonde sterke pups: 3 zwarte reutjes, 1 leverkleurig reutje, 2 zwarte teefjes en 4 leverkleurige teefjes

Winter 2023
It's Playtime Polly (Bibi) & Miss Magic's He's an idol (Chip) - Zweden
Er worden zwarte pups verwachtOmstandigheden

Onze pups groeien op in huiselijke kring. De slaapplaats/puppyren bevindt zich in huis in de woonkamer. De pups komen in aanraking met allerlei omgevingsprikkels zoals kinderen, andere honden en (boerderij)dieren, uiteraard onder passende begeleiding. De volle 8 weken is er altijd iemand thuis om de pups te verzorgen en begeleiden waar nodig. De eerste dagen/weken blijft er altijd iemand bij de pups slapen om het de pups en moeder zo comfortabel mogelijk te maken. De pups mogen vanaf een leeftijd van 4 á 5 weken zelfstandig naar buiten in een afgesloten ren die grenst aan de slaapplaats/binnenren. Vanaf een leeftijd van 6 weken mogen de pups zelf in de afgesloten tuin op onderzoek gaan en staat de deur de gehele dag open wat de zindelijkheid ten goede komt. Onze pups ondergaan op een leeftijd van ongeveer 7 weken een puppytest van de FRC waarna in overleg tussen ons en de families de pups toegewezen worden. Tot die tijd worden er geen pups toegezegd. In sommige gevallen is het mogelijk een voorlopige koopovereenkomst aan te gaan. Als wij na aanleiding van de puppytest of andere gebeurtenis van mening zijn geen passende pup beschikbaar te hebben voor een gezin, behouden wij het recht de pup zelf te houden of aan een ander gezin te gunnen. Op een leeftijd van 8 weken mogen de pups in overleg opgehaald worden door de nieuwe baasjes. Onze pups worden ontwormd op een leeftijd van 2/3 weken, 4/5 weken en 6/7 weken. Tevens zullen de pups tussen 6 en 7 weken de eerste puppyvaccinatie krijgen.

Wij voelen ons, ook na de plaatsing, nog steeds verantwoordelijk voor het welzijn van de pups en horen graag af en toe eens hoe het gaat. Iedereen wordt toegevoegd in een groepsapp, aangemaakt voor het nest, waarin de pupbaasjes met elkaar in contact kunnen blijven, elkaar vragen kunnen stellen en foto's/verhalen uit kunnen wisselen.

Wanneer de pups 1,5/2 jaar oud zijn, worden ze opgeroepen voor de fokdag van de Flatcoated Retriever Club. Wij verwachten van iedere pupeigenaar dat hij/zij zijn best doet hierbij aanwezig te kunnen zijn.